Ongeneeslijk zieke Tijn in actie voor Serious Request

De Serious Request-actie van radio 3FM is in volle gang en dat levert weer veel hartverwarmende acties op van luisteraars die geld inzamelen: dit jaar voor bestrijding van longontsteking. Vanochtend werd een indrukwekkende actie aangekondigd van een jonge luisteraar die met zijn vader naar het Glazen Huis was gekomen. Hij heet Tijn, is 6 jaar en hij deed een laatste oproep, omdat hij ongeneeslijk ziek is.

Tijn heeft de ziekte DIPG, oftewel hersenstamkanker. Toch vindt hij het belangrijk om zich in te zetten voor andere kinderen in de wereld en hij hoopt daarmee ook aandacht te vragen voor zijn eigen ziekte.

Hij heeft een actie bedacht waarbij mensen hun nagels moeten laten lakken. Daarbij moeten ze 1 euro per hand aan Serious Request doneren, of 10 euro als ze hun nagels niet willen laten lakken. De oproep wordt veel besproken en gedeeld op social media. In een uur tijd heeft Tijn al bijna 20.000 euro opgehaald.

 

Bekijk hier de radio uitzending van TrendingVandaag:  

 

Met ruim 900.000 doden per jaar is longontsteking één van de meest voorkomende doodsoorzaken voor kinderen van vijf jaar en jonger. Elke 35 seconden sterft er een kind aan longontsteking en dat terwijl deze ziekte te voorkomen en te behandelen is.

9 reacties
Wil je ook reageren ga dan naar Facebook