Nadat het Olympisch bad voor de schoonspringers helemaal groen kleurde, begint nu ook het naastgelegen waterpolo wedstrijdbad langzaam groen te worden.

En dat is een veel groter probleem omdat behalve groen, het water ook troebel wordt en daarmee het zicht van de waterpolo’ers bemoeilijkt wordt.

Oorzaak is volgens de organisatie een algenuitbraak en verstoring in de chemische balans van het water. Door een tekort aan chemicaliën bleek de zuurtegraad van het water anders dan normaal.

Beide baden zijn inmiddels behandeld, maar het water is nog steeds groen van kleur. En door de regenval in Rio kan het nog wel even duren voordat het water weer normaal blauw kleurt.

Het water wordt meerdere malen per dag gecontroleerd en de kleur vormt geen gezondheidsgevaar voor de atleten. De westrijden gaan dan ook gewoon door, tot onvrede van sommige waterpoloërs. "Mijn ogen doen zeer van het water, dat is niet goed'', zei de Hongaarse waterpoloër Gergo Zalanki gisteren na zijn wedstrijd tegen Griekenland. En de Montenegrijn Mladan Janovic zei: "Het is heel moeilijk om in dit water te spelen, je ziet geen hand voor ogen."

Beluister hier deel 2 van TrendingVandaag: