Opnieuw kritiek op Olympische uitzendingen NBC

De Amerikaanse TV-zender NBC, die de Olympische spelen uitzendt, ligt al de hele week onder vuur. 

Beluister hier deel 2 van TrendingVandaag:

De televisiezender krijgt commentaar over hun tekstbalken in beeld. Die zijn groot en ondoorzichtig waardoor een deel van de beelden wegvalt en bij sommige sporten levert dat onbedoeld plaatjes op die rechtstreeks afkomstig lijken te zijn uit gay porno films.

Bij de schoonspringers bijvoorbeeld zit de balk steevast over hun speedo, waardoor het lijkt of ze naakt het water inspringen, of, nog zinneprikkelender, naakt onder de douche staan. 

De plaatjes worden volop getwitterd met teksten als “Free the speedo” en Sean twittert: “Het is zo raar dat deze olympische sporters in het naakt duiken. Bravo voor de NBC die dit keurig censureert”.

Al eerder kwam de zender in het nieuws vanwege een seksistische opmerking van een zwemcommentator. Die zei toen de man van de Hongaarse Olympische zwemlegende Katinka Hosszu in beeld kwam: ‘dit is de man verantwoordelijk voor de overwinning’. 

Vervolgens zorgde NBC ook voor ophef omdat een commentator de adoptieouders van de  Amerikaanse atlete Simone Biles weigerde ouders te noemen, tot woede van adoptieverenigingen.