Terugluisteren

Hashtag Brexit. Verwarring alom. "Hoe nu verder?", vragen veel Britten zich af op twitter. "Dus we zijn vrij…" en daarbij een plaatje van vissen in de zee, maar iedere vis zit gevangen in een boterhamzakje met een beetje water erin. 

En ondertussen bij de Kanaaltunnel: een foto van Thomas de Trein, bekend Brits tekenfilmfiguur, die door de tunnel wil, maar daar wordt net een muurtje voor gemetseld.

Heel veel jongeren zijn vooral boos. Woedend op het feit dat ouderen hun toekomst hebben bepaald. Uit een veel gedeelde tabel blijkt dat vooral de 65 plussers voor die Brexit hebben gestemd.

Er worden foto’s getwitterd met daarop een bejaard echtpaar en daarbij de tekst: "Deze mensen overlijden voordat ze zelf slachtoffer worden van hun eigen besluit." Iemand anders merkt op: "Britse gepensioneerden hebben een grotere hekel aan buitenlanders dan dat ze hun kleinkinderen liefhebben." Ook opperen jonge mensen dat 70-plussers helemaal niet hadden mogen stemmen, omdat het niet over hun toekomst gaat.